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Melanzane ripiene con carne / Vinete umplute cu carne

Per questa sera ho preparato , le melanzane ripiene con carne.

      Ingredienti:

* 2 melanzane grandi
* 200-300 g. carne macinata bovino, maiale o pollo
* 1 uovo
* 1-2 spicchi d’aglio (1 cucchiaino polvere)
* prezzemolo
* origano
* parmigiano o grana grattugiato
* passato pomodoro
* olio extravergine di oliva
* sale e pepe
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Puliamo le melanzane, togliendo la buccia ,tagliamo fette grosse ce circa 1 cm. in lunghezza e li mettiamo in acqua bollente salata. Teniamo qualche minuto ,non devono diventare troppo mole.
Scoliamo e li mettiamo da parte. Facciamo il ripieno, con carne macinata ,uovo, sale , pepe, aglio tritato (o polvere) e prezzemolo. Mettiamo le fette di melanzane in una teglia con della carta da forno, sopra ogni fetta mettiamo la carne, 1 cucchiaio passata pomodoro, grana o parmigiano grattugiato ,origano e poco olio.
Mettiamo in forno riscaldato, per circa 20-25 minuti..



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Astazi, am preparat pentru cina, vinete cu carne.


Ingrediente:

* 2 vinete mari
* 200-300 gr.carne tocata vaca,amestec sau pui
* 1 ou
* usturoi
* patrunjel
* oregan
* parmigiano ras(cascaval,parmezan)
* sos de rosii
* ulei de masline sau floarea soarelui
* sare si piper
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Se curata vinetele de coaje , se taie circa 1cm in lungime si se pun la oparit in apa fiarta(sarata) pana se inmoaie putin. Se lasa putin sa se scurga de apa si sa se raceasca.
Separat, se amesteca carnea tocata cu oul, usturoiul, patrunjelul, putina sare si piper.
Feliile de vinete se aseaza intr-o tava,deasupra se pune putina carne tocata,sos de rosii, parmigiano ras, oregan si se stropesc putin cu ulei de masline.
Se pun in cuptorul incalzit circa 20-25 minute. Este important sa nu se usuce prea mult carnea.

Aceasta reteta, se poate face si cu dovlecei. Se taie in doua dovlecelul, dupa ce s-a oparit, se scobeste putin in lungime si se pune carnea tocata deasupra.
Cateodata, cand prepar cu dovleci, prepar direct pe aragaz. Pun in cratita, sos de rosii diluat cu putina supa de legume(din cuburi concentrat),apoi pun dovleceii umpluti. Stropesc dovleceii cu putin ulei si presar oregan, acopar cu un capac si apoi ii fierb incet,incet la foc potrivit.

4 commenti:

  1. gata, la cina vin la tine...nu conteaza distanta...pune un tacam in plus la masa...tare bune mai sunt vinetelele tale !!..pupici

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  2. si eu am facut ieri vinete ( fara carne e drept .... ) dar astea imi fac mai mult cu ochiul ... bune bune [emoticon pofticios] ... te voi copia curind.. paaaaaaaaaaa

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  3. Mona, te astept! Macar, ai fi mai aproape de mine.

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  4. Cristina, se fac rapid si ies bune. Este o reteta mai veche, pusa pe forum.

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