Cerca ricetta o ingrediente...

Pomodori al graten / Rosii gratinate



































Ingredienti:
* 8 pomodori maturi di media grandezza
* prezzemolo
* 2 spicchi d'aglio
* 20 g . di parmigiano o grana grattugiato
* circa 18 cucchiai pangrattato
* olio extra vergine d'oliva
* sale

.....................................................................................
Tagliare un quarto, orizzontalmente, i pomodori ben lavati, privarli dei semi e salarli leggermente. Tritare finemente l'aglio e il prezzemolo e mescolate col pangrattato, parmigiano, sale. Riempire i pomodori ,irrorare con un filo d’ olio d’oliva e infornare a forno riscaldato ,a 220°, cuocere per circa 20-30 minuti, finche i pomodori non saranno ben gratinati e dorati.

* altra variante pomodori gratinati con acciughe,capperi e olive

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Ingrediente:

* 8 rosii destul de coapte si marime potrivita
* o legatura mica patrunjel
* 2 catei de usturoi
* 20 gr. parmigiano / parmezan ras
* circa 18 linguri pesmet
* ulei de masline extravergin
* sare
.............................................................................................
Spalam rosiile , le taiem cam un sfert (unde este codita),l e golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul,il amestecam cu pesmetul,branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat ,le punem intr-o tava ,le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220°,timp 20-30 minute ,pana cand devin aurii deasupra.

* a alta varianta rosii gratinate cu ansoa,capere si masline

6 commenti:

  1. Nico super sunt rosiile astea ... o sa fac si eu poate vineri pe gratarul ozn-ist .
    La restaurantul une ne duce socrelul astia umplu rosioarele cu putina ricotta + parmezan, daca iti place ricotta incearca data viitoare caci mie imi plac mult asa.

    RispondiElimina
  2. Bune si cu ricotta ,o sa incerc. Ricotta +parmezan si atat? Imi aduce soacra din gradina o multime de rosii si nu le putem manca pe toate deodata iar cum se mai inmoaie rosia, sunt tocmai bune de facut gratinate. Bineinteles ,tot ea mi-a spus ani in urma, cum sa le fac...asa le face ea. Vara fac destul de des rosiile asa. Poate azi ,o sa fac si cu masline,hamsii,capere si pesmet.

    RispondiElimina
  3. Mie cel ai mult imi plac asa cum le facea vecina mea din Bucuresti dar sunt off topic aici hahah .. deci ea punea in fiecare rosie scobita si scursa cite un ou crud spart evident, fara coaja hahaha si peste el radea brinza .. la cuptor pina se incheaga oul eventual chiar poti sa le coci fara brinza si sa pui brinza rasa in ultimele minute.. Cind sunt gata si le maninci tai rosia si oul e super inchegat si frumos in mijloc. Deci sa le faci asa ca precis o sa le placa baietilor tai !
    Alea de la circiuma preferata nu sunt scobite de tot, doar putin si pus ca un capacel de ricotta si parmezan ...

    paaaaaaaa

    RispondiElimina
  4. cara Nicoleta ti ringrazio per il premio che è graditissimo sono passata dal tuo blog che non conoscevo e che trovo straordinariamente interessante, solare e gioioso quindi ti linkerò tra i miei preferiti...;-) a porposito di dove sei originaria? ti mando un bacino della buona notte e grazie ancora per aver pensato a me!
    ciao Pippi

    RispondiElimina
  5. Benvenuta Pippi ! Un blog come il tuo ,merita premiato. Sono nata in Romania ,ma vivo da tantissimi ani in Italia.
    Una buona giornata!
    ciao

    RispondiElimina
  6. mmm...o sa le fac si eu, tre' sa fie foarte bune! thanks!

    RispondiElimina

Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

Seguo