Cerca ricetta o ingrediente...

Insalata di pasta ai gamberi e asparagi / Salata de pasta cu raci si sparanghel



Ingredienti:

* 300 g. di pasta corta farfalle, fusilli, penne...
* 200 g. di gamberi sgusciati
* 100 g. di piselli
* 300 g. di asparagi (anche surgelati vanno bene)
* 1 spicchio d' aglio
* 2 cucchiai di maionese
* 2 cucchiai di panna da cucina
* 2 cucchiai di succo di limone
* sale e pepe
.............................
** volendo al posto di gamberi utilizzate tonno, salmone , sgombro .

Cuocete la pasta e scolatela al dente e passatela sotto l'acqua fredda. Lessate separatamente i gamberi e i asparagi e lasciateli a raffreddare .
Tagliate a tocchetti gli asparagi e unite alla pasta anche i piselli (già cotti in scatola), i gamberi, aglio tritato . In una terrina diluite la maionese con la panna e il succo di limone, mescolando bene. Condite la pasta con questa salsina, aggiustate di sale e pepe. Mettetela in frigo per circa 15 minuti e servite cosi fredda.






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


bandiera Pictures, Images and Photos

Ingrediente:

* 300 gr. pasta scurta fundulite, spirale, penne...
* 200 g. raci decorticati si congelati
* 100 g. mazare
* 300 g. sparanghel (de preferat varfurile)
* 1 catel usturoi
* 2 linguri maioneza
* 2 linguri smantana lichida de gatit
* 2 linguri zeama de lamaie
* sare si piper
........................
**In loc de raci puteti pune ton, somon, macrou...

Se fierbe pasta in apa cu sare... dar sa nu fie prea mult fiarta (al dente) si imediat o clatiti bine cu apa rece , o lasati sa se scurga.
Opariti putin racii , lasati sa se raceasca. Fierbeti si sparanghelul (nu prea mult) si lasati sa se raceasca , apoi il taiati bucatele.
Intr-un castron puneti pasta ,racii ,sparanghelul , mazarea (din conserva sau fiarta de voi) si usturoiul tocat marunt. Intr-un castronel amestecati bine maioneza, smantana si zeama de lamaie. Adaugati peste pasta si amestecati bine , puneti sare si piper dupa gust.
Puneti salata de pasta in frigider cam 15 minute apoi serviti asa rece.
In loc de raci puteti pune ton, somon, macrou...

7 commenti:

  1. E interesanta combinatia si numai buna pentru o zi calduroasa de vara.Voi incerca si eu dar fara sparanghel,nu stiu de ce nu pot manca aceasta verdura,cred ca e singura leguma ce nu o utilizez,aaaaaaaa ...si brocoli,la fel.Te pupic...

    RispondiElimina
  2. Che piatto invitante!!! bravissima!!

    RispondiElimina
  3. Ma lo sai che è un piatto veramente invitante??
    Spero di trovare ancora gli asparagi fraschi!!
    baci e buona domenica

    RispondiElimina
  4. sono tornata!!!grazie di cuore...bellissima la foto sotto il titolo!!!buon w.e.

    RispondiElimina
  5. @ Laura(aripi de inger): gusturile nu se discuta!
    Mie in schimb imi place mult sparanghelul si broccoli.
    te pup!

    @Federica: grazie!

    @Mammazan: ci sono ancora asparagi freschi ...li ho presi sabato!
    ciao!

    @Manu: grazie a te!
    Bentornata!

    RispondiElimina
  6. buonooooooooo. Vengo pure io a pranzo :-)

    RispondiElimina
  7. i piselli già cotti in scatola???
    che orrore

    RispondiElimina

Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

Seguo