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Rotolo di mozzarella farcito con crema di pomodori secchi e prosciutto crudo / Rulada de mozzarella umpluta cu crema de rosii uscate si sunca




Un piatto fresco e veloce, ma soprattutto poco impegnativo che può presentare diverse varianti.
Invece del prosciutto crudo, potete mettere sopra qualche fetta di cotto ,speck, arrosto di carne e anche delle fette di salmone.
Invece di pomodori secchi si possono mettere fettine de pomodoro fresco ,insalata, rucola, paté di olive ...ecc
Provate e sbizzarritevi con la fantasia!

Ingredienti:
* 1 sfoglia di mozzarella (la mia avevea 170 gr.)
* circa 10-12 pomodori secchi sotto olio
* prosciutto crudo tagliato a fette sottili

.....................

Frullate bene i pomodori secchi (sgocciolati..ma non troppo) finché diventano come una crema. Stendete la sfoglia di mozzarella e spalmate la crema di pomodori ,sopra adagiate le fettine tagliate sottili di prosciutto crudo e arrotolate su se stessa la sfoglia chiudendo bene. Lasciate riposare in frigo per circa mezza ora , quindi, tagliate fette larghe circa un dito.

Ricetta provata di Nana ,la sua variante lo trovate qui.








Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Stefania Buoni e veloci -il formaggio dall'antipasto al dolce




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Ingrediente:

* 1 foaie de mozzarella ( a mea avea 170 gr.)
* circa 10-12 rosii uscate conservate in ulei
* cateva felli de sunca cruda taiata subtire

..........................
Mixati bine intr-un blender rosiile uscate (scurse de ulei..dar nu prea mult) pana devin ca o crema. Mai bine daca aveti crema de rosii gata cumparata. Se intinde foaia de mozzarella ,deasupra intindeti crema de rosii , puneti feliile de sunca cruda. Rasuciti bine foaia, dand forma de rulou. Puneti rulada in frigider circa jumatate de ora ,apoi taiati-o in felii groase cat un deget.

Se pot face diverse variante:
*In locul cremei de rosii uscate se poate folosi si felii subtiri de rosii proaspete ,salata verde, rucola ,pateu de masline ...etc
* In loc de sunca cruda se poate pune felii de sunca proaspata (sau alte mezeluri) , rulada de carne sau somon.

16 commenti:

  1. Mmm...Nicoleta splendida quest versione del rotolo...non l'avevo mai provato con i pomodori secchi frullati.
    Grazie della splendida idea
    Barbara

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  2. Fresco, facile veloce e buonisssssimo!!

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  3. ultra-buonissimo!splendid!

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  4. Nico ce pot folosi in locul acestei foi de mozarella, nu de alta dar la noi nu se gaseste...as putea intinde eu o foaie din mozarella la calup de exemplu?
    imi place cum arata si chiar as dori sa incerc reteta aceasta sambata ca aperitiv.

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  5. @ Barbara : io invece devo provare altre variante.
    Il mio figlio vuole solo cosi...è ghiottissimo di questo rotolo!!

    @ Federica ...Alison : si davvero buonissimo !

    @ Melianda : nu stiu daca se poate intinde foaie dintr-un calup...cred ca este cam dificil.
    Vezi ca Lucia(lucia_bp) de pe RC. a pus o reteta in care foloseste branza topita feliata Hochland . Uitate la retetele ei (aperitive) la rulada Hochland.

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  6. sento di potercela fare!
    domani sera mi produco!

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  7. Ok, mersi de raspuns Nico...o sa incerc totusi sa intind o foita mai mica sa vedem cum iese...si am sa ma uit si pe reteta Luciei.
    Pupici si o seara buna!

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  8. grazie di essere passata dal mio blog "battito d'ali"...ho anche un blog di cucina http://iltrovaricette.blogspot.com, se ti va possiamo fare scambio link, fammi sapere.

    ciao e complimenti per i blog :)

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  9. fatto...aggiunta nei blog amici...a presto allora ;)

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  10. La devo provare ^__^
    Lo scorso fine settimana sono stata a Feltre (vicino a Belluno) dove ho scoperto che esiste una torta alla Birra!

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  11. Stella: davvero interessante una torta alla birra !!

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  12. collaudato e buonissimo, il marito ti è grato!

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  13. Foarte buna trebuie sa fie rulada asta. Foaie de mozzarela n-am vazut nicaieri, dar o sa improvizez eu ceva.
    Am trecut sa te salut si sa-ti spun ca e un premiu pentru tine pe blogul meu.
    O zi frumoasa !

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  14. Buna Narnia!

    In Italia a aparut cam in urma cu 2ani ..sa zic...poate v-a aparea si pe la tine curand ;-)
    Iti multumesc de vizita si pentru premiul oferit.
    Toate cele bune!

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  15. ciao!ho fatto la tua ricetta e la pubblico sul mio blog,menzionando il tuo blog.
    a presto

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